Hopp til hovedinnholdet

Mamma er så slem mot meg. Hun rakker ned på meg hele tiden

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 19 år gammel jente som studerer ved høgskolen, og bor hjemme hos foreldrene mine. De siste årene har jeg hatt et stort problem. Mamma er så slem mot meg. Hun rakker ned på meg hele tiden. Jeg får høre alt fra at jeg er feit (jeg er helt normaltvektig, har til og med fått hendvendelser fra flere modellbyråer, så det vil jo tyde på at ingen synes jeg er tykk), stygg, forferdelig til at jeg ikke duger til noe som helst. Jeg kan ikke si noe uten at hun blir sur, og det er alltid skrik og bråk der mamma er. Det er aldri fred og få, ikke engang når jeg får inn på rommet mitt, lukker døren og legger meg. Jeg har til og med våknet mitt på natten av at hun har kastet ting etter meg. Pappa er dritt lei oppførselen hennes, noe som gjør at han er likegyldig til alt som skjer, så er ingen hjelp og få av han. De siste månedene har jeg hatt helt forferdelige smerter i rygg og bryst. Jeg ble sendt til en kiropraktor, og det viste seg at jeg hadde overannspente muskler i store deler av den ene skulderen min og nakken, så må derfor gå gjevnelig til kiropraktor for å få løst opp i dette. Mamma holder vel og merke på slikt kun når jeg er hjemme alene, og når pappa er der, så er ingen andre som ser hvordan jeg har det. Jeg føler meg rett og slett ikke bra pga. mamma. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg har prøvd alt for å få henne til å slutte, men det vil ingen ende ta! Hun sier hun skal gi seg, men rett etterpå er det på'n igjen. Dette høres kanskje litt drastisk ut, men det virker som om hun er psykopat! Jeg lurte derfor på en ting. Finnes det noen form for støtte jeg kan få så jeg kan flytte ut? Og evt. hvem skal kontaktes og hvordan går jeg frem? Jeg vet jeg kan ta opp studielån, men jeg vil helst unngå å sette meg i gjeld så tidlig i livet. Vær så snill! Hjelp meg!

SVAR

Besvart 30.09.2010 09:28:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle