Hopp til hovedinnholdet

Sette livet mitt på vent ett år fordi jeg stryker i ett fag. Støtte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg vet man har rett på sosialhjelp dersom man ikke har rett på penger fra noe annet hold, og man trenger det naturligvis. Jeg kommer muligens til å måtte sette livet mitt på vent ett år fordi jeg kanskje stryker i ett fag, eller rettere sagt; én eksamen, som fører til at jeg ikke kan begynne å studere. For å få vitnemålet mitt med generell studiekompetanse må jeg da stå på denne eksamenen, og jeg vil jo da være registrert som elev ved skolen (riktig?), alternativet er å ta faget som privatist til høsten, men jeg er vel da også elev? Spørsmålet blir vel da: Har jeg krav på stipend dersom jeg skal gå ett fag som privatist, eller venter på en eksamen gjennom skolen? Og har jeg rett på sosialhjelp i denne perioden? Og jeg trenger ingen utredninger om at jeg bør jobbe osv - sier ikke at jeg ikke skal det, men jeg er mer interessert i hvilke rettigheter jeg potensielt ville hatt. Jeg har gode karakterer (mer enn 4) i så og si alt unntatt dette ene faget. Jeg brenner virkelig for det faget jeg ønsker å studere, og mitt fremste mål er å bli professor. Det har seg faktisk da slik, at for en person i min situasjon, så er det mye mer fornuftig bruke dette påtvungede friåret å lese det faget jeg skal studere, enn å jobbe. Men igjen, jeg trenger ingen moralpreken, lurer bare på om jeg har rett på stipend eller sosialhjelp mens jeg går ett fag som privatist, eller tar denne ene eksamenen gjennom skolen :)

SVAR

Besvart 30.04.2012 11:41:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv.

 

Les mer
account_circle