Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært inne på lånekassen, men jeg tror ikke jeg får en 'riktig' tilbakemelding.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei!

Jeg er en jente på 16 som har valgt studiespesialiserende skole til neste år. Det jeg lurer på er om jeg kan få stipend/økonomisk støtte til min videre skolegang. Jeg har vært inne på lånekassen, men jeg tror ikke jeg får en 'riktig' tilbakemelding. Grunnen er at teoretisk har jeg gode forhold, men dette stemmer ikke praktisk.
Jeg mistet faren min da jeg var 5, i tillegg er/var begge foreldrene mine polske. Mamma, flyttet til Norge for omtrent 10 år siden,da hun møtte en mann her. De er gift men jeg er ikke adoptert og mottar farsbidrag fra Polen. Moren min er regnskapsfører av utaddelse, men har ikke fått noen jobb innenfor sitt yrke. Hele tiden har hun jobbet som vaskehjelp, og fabrikkmedarbeider aldri i full stilling. nå er hun sykemeldt pga en ganske alvorlig sykdom. Stefarem min driver jordbruk, om jeg kan kalle det, det. Den samlede lønnen til min mor og min stefar er derfor på rundt 500.000 i året, men stefaren min sitter med en enorm gjeld, hand må betale tilbake. derfor har vi ikke særlig mye penger selv om inntekten er grei. I tillegg bor nå min mormor hos oss, fordi ho ikke har noen andre som kan passe på henne hjemme i Polen. Dette er altså ekstra utgifter for oss.

en annen ting er at jeg som sagt ikke er adoptert. Jeg vet derfor ikke om jeg kan sette stefaren min som en foresatt eller ikke. På den ene siden, får jeg selvfølelig en del av inntektene hans i form av mat, vann, strøm osv. så han bidrar i min oppvekst. På den andre siden har han ingen forpliktelser ovenfor meg og om min mor og han en gang skulle skilles trenger han ikke å bidra med noenting. Sånnsett har jeg ingen trygghet, siden huset vi bor i er hans, og at vi da kunn måtte leve på min mors sykemelding.

Spørsmålet mitt er derfor om jeg har mulighet til å motta noen form for stipend/støtte? Jeg tror nok at jeg vil trenger hver eneste krone.

håper på svar fra dere.

SVAR

Besvart 03.04.2008 19:34:02
account_circle