Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli kjent med den gjengen på skolen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er diagnosert med sosial angst, og sliter veldig med dette. Situasjonen jeg vil endre på, er det sosiale på skolen. Jeg er ikke noe utadvendt og flink til å snakke eller ta kontakt med andre. Jeg har noen få venner, men det er fordi de har tatt kontakt med meg, fordi de er den typen mennesker som kjenner alle. Vel, saken er det at jeg er enslig og grusomt ensom. Jeg har som sagt noen få å være med til tider, men det er ikke de jeg egentlig vil være med. Det vil si, de er så ulik meg, og er ikke den typen som jeg trives med og interesseres i. Men! Det er en liten "gjeng" på skolen, som jeg faktisk vil bli kjent med. Har kun snakket bittelitt med dem, men inntrykket har vært veldig bra. Det høres sikkert rart ut, men jeg føler at jeg hadde passet veldig godt med dem. De er veldig lik meg, bare minus at de faktisk ikke er sjenerte som meg. Så det er nå jeg kommer til spørsmålet; hva skal jeg gjøre? Hvordan kan jeg bli kjent med dem? Jeg vil ikke at det skal bli flaut, rart og dumt - noe jeg frykter veldig. I tillegg har jeg ikke så mye å si, og på grunn av den sosiale angsten så er det vanskelig for meg å trå frem. Jeg vil på en måte at det skal se naturlig ut, at jeg blir kjent med dem og blir en del av dem. Har du/dere noen forslag, som ikke er altfor overveldende? Hva kan jeg si og gjøre? Takk på forhånd

SVAR

Besvart 05.11.2012 14:23:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Hva skal vi snakke om?

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ungdomsjournalist Hege har gode tips til deg.

 

Les mer
account_circle