Hopp til hovedinnholdet

Har en venn på 13 år som strever. Hvordan kan jeg hjelpe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en venn på 13 år som har begynt å røyke. Jeg fikk snap kvart på tre i natt der hun røyket. Hun sliter veldig fra før av og flyttet for ikke så lenge siden til en egen leilighet med moren siden hun ikke kunne bo hos besteforeldrene lenger der hun har bodd i et år allerede. Jeg vet ikke hvordan hun har fått tak i røyken og hun er allerede koblet inn hos BUP. Det har blitt vurdert i det siste om hun skal legges inn på psykiatri. Jeg har et samarbeid med foreldrene der vi til tider utveksler informasjon siden hun stoler mest på meg så jeg får vite en del ting som de bør vite om. Hun sliter med kraftige tvangstanker, depresjon og viser flere tegn på en spiseforstyrrelse. Hun er suicidal og jeg var bekymret for dette og tok da initiativ til å prate med dem i november. Jeg er usikker på hva jeg bør gjøre. Hun vil garantert ikke ha hjelp og er redd for at hvis jeg sier det til foreldrene vil de ta det opp med henne og dermed avsløre meg. Hvordan kan jeg hjelpe i en slik situasjon?

SVAR

Besvart 28.05.2019 17:05:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle