Hopp til hovedinnholdet

Bestilte en vare fra utlandet, fakturaen ble nesten dobbelt så dyr. Hvorfor?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg bestilte en pakke fra Storbritannia for en uke siden hvor total sum på pakken inkl frakt var på omtrent 250 NOK. Men når jeg skal hente pakken står det på hentebrevet jeg fikk at det var lagt på pris for fortolling på 153 NOK som er forståelig, men det jeg ikkje forsto er hvorfor det ble lagt til en "utlagt mva" på hele 449 NOK når hele pakken kostet 250. Kan noen hjelpe takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Sendinger med verdi under 350 kroner inkludert frakt/forsikring er fritatt for avgifter. Det innebærer at du ikke skal betale verken toll, moms eller pris fortolling (som er et gebyr til transportøren) når verdien er under 350 kroners grensen.  

Det er de ulike transportørene som tollbehandler sendinger fra utlandet ( derfor tar de et gebyr for jobben som for eksempel kalles pris fortolling ) og som må forklare deg på hvilket grunnlag sendingen din har blitt tollbehandlet.

Vi i Tolletaten har ingen oversikt over enkeltfortollinger og kan dessverre ikke fortelle deg hva som har skjedd i akkurat ditt tilfelle.  

Det er mange ulike årsaker til at sendinger tollbehandles feil. De vanligste feilene er at avsender skriver feil beløp utenpå sendingen, at beløpet er utydelig/mangler, at transportøren leser feil på sendingen eller bruker feil valuta.

Dersom sendingen er tollbehandlet av Posten kan du ta kontakt medkundeservice i Posten. Er sendingen tollbehandlet på feil grunnlag kan du ha rett til å få tilbakebetalt avgifter, og dette søker du om til oss i Tolletaten.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll