Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hva han kan kjøpe med av tobakk og alkohol fra Sverige til Norge?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har tenkt litt på når jeg har kjørt opp til bil og jeg og kompiser skal kjøre over grensa til Sverige for å kjøpe billige varer. Da jeg også tenker på alkohol og tobakk lurer jeg på når det gjelder kvote. Er det sånn at om vi kjører to biler og den ene pakker vi full langt over kvota og parkerer et lite stykke før tollen og den andre bilen kjører vi over tollen uten at det stiger over kvoten og dumper det litt inn i Norge og kjører slik fram og tilbake helt til vi har fått alt over. Er det noen måte tollen kan stoppe oss fra å gjøre dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

For å kunne ta med seg kvoten for alkohol og tobakk må man først og fremst være gammel nok. For øl, vin og tobakk er aldersgrensen 18 år eller mer. For å ta med seg brennevin eller lignende over 22 prosent, må man være 20 år eller mer. Er man under disse aldersgrensene får man ikke ta med seg alkohol eller tobakk i det hele tatt.

Denne kvoten gjelder for 1 gang i løpet av 24 timer. Det vil si at når du har tatt med deg kvoten din til Norge må du vente i 24 timer før du kan ta med deg en kvote til over grensa.

Hvis vi oppdager at dere kjører frem og tilbake over grensen med en ny alkoholkvote hver gang vil denne bli beslaglagt og dere vil få ett forenklet forelegg.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Flasker (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll