Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale MVA når jeg skal kjøpe varer som organisasjon?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ansvaret i en ungdomsklubb for det tekniske, og har planer om å kjøpe noe utstyr. Jeg hører rykter og er usikker på om jeg må regne med mva når jeg ser etter produkter for ungdomsklubben. Klubben er registrert som en egen selvstendig organisasjon hos Brønnøysundregisteret. Må jeg da regne med mva i de produktene jeg ser på, og planlegger å kjøpe? Eller kommer vi (klubben) utenom mva siden vi er en organisasjon som tilrettelegger og hjelper ungdommer?

Besvart 18.01.2019 15:14
 

Svar
Hei

Merverdiavgift (MVA) er en skatt man som forbruker betaler på nesten alle varer og tjenester. Som næringsdrivende må man betale MVA på innkjøpene man gjør, men denne avgiften kan man få fradrag for.

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med Skattetaten for veiledning rundt spørsmål om MVA. Det er nemlig egne regler for veldedige og allmennyttige organisasjoner.

Du finner kontaktinformasjon til Skatteetaten her.

Lykke til :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll