Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 18 år gammel jente som er ca 175 høy og veier ca 91 kg. Hvordan skal jeg gå ned i vekt, når alt jeg er må forrandres?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei...
Jeg er en 18 år gammel jente som er ca 175 høy og veier ca 91 kg. Jeg vet at jeg er overvektig å vil gjøre noe med det. Ikke bare for meg selv, foreldrene mine er veldig "åpen" om hva de syns om utsene mitt og jeg er lei. Jeg vil vise at jeg ikke bare er en feit klump og at jeg er flink til ting.
Problemet mitt er at jeg har problemer med kneet mitt og kan ikke gjøre hard trening eller noe som er belastning for kneet. Legen min har anbefalt svømming. Jeg elsker å svømme, men det er så dyrt og jeg liker ikke å vise meg i badeklær heller.
Jeg liker gøye aktiviteter, når det er for gøy og ingen blir sinte visst en taper. Jeg spillte håndball i 7 år og måtte slutte for det var så mye press. Jeg vil gjerne drive aktivitet med andre voksne nybegynnere, prøve noe nytt og gøy. Kanskje fekting, men vet ikke om det finnes slike ting for voksne. Gjør det det? Det virker som om at en må begynne med en idrett når en er barn.
En annen ting er kosthold. Jeg har ikke et bra kosthold. Jeg er avhengig av brus(uten sukker da) drikker det hverdag, jeg liker ikke vanlig norsk mat som brød og poteter... Jeg er veldig opptatt av utenlandsk mat og slikt, men siden jeg bor med tre andre jeg ikke har egen inntekt har jeg ikke sjangs til å spise den "sunne" maten jeg ville vært interesert i. Det er et skikkelig propblem, folk klagfer hele tiden på at jeg ikke bare kan like det som alle andre norske folk liker. Hvordan skal jeg gå ned i vekt, når alt jeg er må forrandres?

SVAR

Besvart 17.08.2008 12:34:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
account_circle