Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for om min venninne får i seg alle de næringsstoffene hun trenger etter at hun er blitt veganer. Hun er blitt veldig tynn og mangler overskudd til å trene. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ganske bekymret for ei veninne. Hu har blitt veganer, og er VELDIG opptatt av å spise sundt. Jeg tror heller ikke hu kan nok om å være veganer til å få i seg alle næringsstoffene hu trenger. Hu spiser ikke godteri eller kaker, drikker ikke brus eller saft. Og nå spiser hu så å si ikke engang frukt fordi det er så mye sukker i det. Hu er også veldig opptatt av å ikke bruke mye olje i maten fordi hu ikke vil ha i seg fett. Før trente hu ganske mye, men nå gjør hu ikke det lenger, og jeg har hørt at hun har sagt til en felles venninne av oss at det er fordi hu ikke har overskudd til det. Hu har også blitt veldig tynn, og venner av meg som ikke kjenner henne har også sagt at de synes at hu ser veldig tynn og skrøpelig ut nå. Jeg føler at jeg må gjøre noe, men vet ikke helt hvordan. hu har veldig dårlig selvtillit, og tar hver minste ting personlig, spessielt når det gjelder mat. hu blir kjempesint og lei seg bare noen spør "hva er det?" så jeg ikke snakke direkte med hu.

SVAR

Besvart 31.10.2015 14:04:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
attach_file

Ti tips til å være god å snakke med

Alle trenger en som er god å snakke med en gang iblant. Her er gode samtaletips for å bli en som det er lett å snakke med når livet er vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Det du trenger å vite om vegetar- og veganmat

Det er mange som ønsker å ha et vegetarisk eller vegansk kosthold, enten fordi det kan gi fordeler for kropp og helse, eller fordi de ikke ønsker å spise mat som kommer fra dyr.

 

Les mer
account_circle