Hopp til hovedinnholdet

Smerter i lungene ved løping

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har nylig begynt å jogge mye, har alltid vært veldig aktiv, gått mye i fjellet, spiller rugby og diverse andre aktiviteter. Da jeg begynte å løpe i januar fikk jeg sterke smerter i lungene, men tenkte ikke noe over det, bare at jeg hadde dårlig kondisjon og at dette ville gå over etterhvert når den blir bedre. Nå, i april er kondisen blitt betydelig bedre, men smertene gir seg ikke. De kommer ca 20 min inn i økten og gir seg etter en stund når jeg stopper. Om jeg skal forklare smerten er det som om det knyter seg sammen i lungene, rundt ryggraden. Da føler jeg at jeg trenger å "strekke ut" lungene. Når jeg begynner å løpe igjen kommer de noen ganger tilbake i løpet av økten og andre ganger ikke. Når smertene melder seg er det umulig å løpe videre, har prøvd å løpe gjennom det, men det går ikke. Så, spørsmålet mitt er om dette skyldes dårlig kondis eller er dette noe jeg bør ta alvorlig? Kan legge til at jeg har hatt barneastma og jeg er ikke overvektig. Festrøyker i blant.

SVAR

Besvart 28.04.2017 09:58:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle