Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid vil det ta å gå ned 8-10 kg i vekt? Hvor mye må man trene da? Er det noe som er ekstra sunt å spise?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.

Jeg er en jente på 16 år, er 165 cm høy og veier ca. 60 kg. Føler meg ganske lubben, både når det gjelder mage og lår. I det siste har jeg blitt ganske så .. gæren kan man vel si. Føler bare at alt "tyter ut", hvis du skjønner. Når jeg sitter breier lårene seg ut og magen fyker ut som en ølemage til en 50 år gammel mann. Kan vel ærlig innrømme (her som jeg er anonym) at jeg har valgt den "enkle vei" ved å stikke fingeren i halsen for mange ganger. Selvfølgelig vet jeg at dette er galt osv, og jeg skal/prøver å ikke gjøre det mer. Derimot ønsker jeg å gå ned i vekt. Totalt kanskje et sted mellom 8 og 10 kg. Hvor lang tid vil dette ta? Jeg skjønner at man må ta det over tid, men hvor mye må/burde man trene osv? Jeg har sett flere steder at en halv kg i uken er et bra tap. Er det noen grønnsaker eller noe lignende som er ekstra sunt og bra? Er det lurt å erstatte måltider med kun frukt og grønnsaker? Jeg ønsker rett og slett å slanke meg for å føle meg bedre med meg selv og å se bra ut. Det er ikke noe gøy i det hele tatt å mislike hvordan man ser ut osv. Det påvirker hverdagen veldig.

Takk for svar :)

SVAR

Besvart 11.01.2009 18:27:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
attach_file

Styrketrening

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

 

Les mer
account_circle