Hopp til hovedinnholdet

Er det skadelig å løpe mye på asfalt? Har jeg gått for langt hvis jeg trener til jeg kaster opp? Har strekt en sene tror jeg. Hva kan jeg gjøre med det? Har også vondt i ryggen og tror ryggsøyla mi er skjev. Hva bør jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) jeg er en jente på 18 år som er veldig aktiv og svært opptatt av å holde meg sunn og frisk og tynn. jeg har 3 spørsmål jeg ville satt stooor pris på om du hadde tatt deg tid til å svare på;

1: jeg går bredde idrett, og trener hver eneste dag. men jeg jogger mye på asfalt.. er dette veldig skadelig for rygg og bein??? forrige uke presset jeg meg selv så langt jeg aldri har gjort tideligere, og nærmest spurta så langt og lenge jeg bare klarte. da jeg gav meg etter noen timer var hele magen min på vei opp føltes det som. måtte spy og fikk kjempe løs mage. hva kommer dette av??? gikk jeg for langt?

2: jeg har nå klart å strekke en sene eller noe sånt i det høyre låret, så jeg kan ikke engang gå uten at det er som om hele låret sprekker! hva kan jeg gjøre med det?? (iset det ned i 20 min etter skaden sjedde.)

3: jeg har fått veldig vont i ryggen, og oppdaget at ryggraden er veldig ujevn oppover. Det er spessielt én virvel som står mye lenger til høyre enn alle de andre. bør jeg få den knekt på plass? eller bare vente og se om det kun er overbelastning? er redd jeg kun setter i gang en uendelig ryggbehandlingsprosess ved å gå til en kiropraktor!?!

føler meg virkelig som en hypokonder her, men vil ta tak i dette nå og unngå forverrelser!
På forhånd takk:)
account_circle