Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er en jente som har lyst å gå ned noen kilo til sommeren. Var vegetarianer i 2mnd. bare for &ari...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente som har lyst å gå ned noen kilo til sommeren. Var vegetarianer i 2mnd. bare for å se hvordan det var, og jeg gikk opp 2 kilo! Tror det var fordi det ble for mye karbohydrater for kroppen min og nesten ikke proteiner. Pluss at jeg spiste litt mer godteri enn vanlig.. Jeg har satt opp sånn ca. hva jeg skal spise og lurte på om jeg kan gå ned med denne kostholdsplanen (det er snakk om ca. 4kg):

Frokost: 1 skål havregryn med melk eller yoghurt (sans eller yoplait ca. 50 kcal. per 100g)

Lunsj: 2 skiver

Mellommåltid: 1 skive/knekkebrød eller 1 banan e.l.

Middag: stort sett fisk eller suppe i hverdagene. I helgene blir det ofte mer usunne middager som for eks. taco..

Kveldsmat: 2 skiver eller 1 skive og 1 glass melk.

Godteri spiser jeg bare lørdager og jeg drikker bare vann, kaffe og te utenom det jeg skriver. Kaffe blir det relativt mye av, spesielt på skolen, men det går vel bra om jeg har et sunt kosthold ellers? Jeg må ha det for å klare å holde meg våken! Av pålegg prøver jeg å velge sunne varianter, men er litt for glad i brunost.. men jeg prøver vertfall å ikke spise mer enn en skive med usunt pålegg hver dag. Jeg vet at det fremdeles kanskje blir litt mye karbohydrater i forhold til proteiner, men jeg vet ikke hvordan jeg kan gjøre noe med dette.

Jeg trener både utholdenhetstrening og styrketrening så ofte jeg kan og har tid. Det blir ca. 3-5 dager med styrke og det samme med utholdenhet. Der blir det jogging mellom 20-40 min., men jeg prøver å øke det nå fremover med å utvide løypen min oppover fjellsiden. Om det regner sykler jeg eller prøver ut diverse treningsvideoer.

Jeg har lest de andre svarene deres om slanking, så jeg vet hva dere anbefaler, men jeg vil bare vite om jeg kan gå ned med denne planen, og hvor mye sånn ca. frem til sommeren. Og om jeg går ned, hvordan skal jeg klare å stabilisere vekten når jeg er fornøyd? Jeg har slitt med anoreksi i mange år, men jeg har sett på meg selv som relativt frisk de siste 2 årene, selv om jeg tenker på det hver dag, og er livredd for å legge på meg. Derfor må jeg bare vite at det jeg gjør er riktig. Jeg håper dere har tid til å svare! Tusen takk!

SVAR

Besvart 02.04.2009 22:55:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
attach_file

Styrketrening

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

 

Les mer
account_circle