Hopp til hovedinnholdet

Forbedrer jeg kondisjonen ved å jogge/løpe 15 min hver dag, eller blir dette for lite? Hva kan jeg gjøre for å starte et fotball-lag?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei lita jente på 17 år som løper/jogger nesten 3 km hver dag på 14/15/16 minutter. Har gjort det i noen uker nå, og skal holde på med det i hvertfall fram til 15. mai, da vi skal ha 3000m-test på skolen. I fjor sprang jeg på 15.10, noe som resulterte i 3-er og at jeg var blant de siste. Jeg har som mål og løpe under 14.00. Hjelper denne treninga på kondisen, hvis jeg bare trener i 15 min hver dag? Jeg har egentlig vært sprek, siden jeg har vært liten, men etter at fotballaget mitt plutsleig gikk i oppløsning + mye, mye sykdom har formen blitt dårligere. Har hatt det slik i 1-2 år nå(selv om jeg spilt fotball fram til for ett halvt år siden.) Jeg ønsker å få god kondis, men mye jobb og slit på ang skolen, gjør at jeg ikke har tid eller ork til å trene mer... Så, hvis jeg løper i 15 min hver dag i over ett år, vil jeg forbedre kondisen hele tiden, eller vil jeg bare holde den ved like, siden jeg ikke "utfordrer" den etter hvert ved større belastning og hardere og lengre treningsøkter?

Samtidig vil jeg spørre om en ting, som KANSKJE dere kan svare på/hjelpe meg med: Jeg ønsker svært gjerne å starte et fotballag igjen, er dette mulig for meg hvis jeg bare får med meg nok folk? Hvis vi er flere jenter(de er to år yngre enn meg) som har lyst, hva skal vi gjøre da?

Håper på gode svar, og vil samtidig takke for ei utrolig bra og lærerik side ;-) Stå på!
account_circle