Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor går jeg opp i vekt istedenfor å gå ned?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg tener hver dag, styrke i 10 min og annen trening i 10-20 min. Men jeg går ikke ned i vekt jeg går heller opp i vekt. Jeg startet å trene for tre uker siden, jeg har minsket med 10cm rundt livet i følge målene jeg har tatt, men jeg har også gått opp nesten 10kg i vekt. Jeg spiser variert og ganske sunt (lite sukker og lite kalorier) ( mye fisk, egg, salat, frukt, melk og vitaminer). Men ikke noe får meg ned i vekt. Noen forslag til hva jeg kan gjøre? Hvorfor skjer dette? Hilsen ei jente på 16 som ønsker å bli litt tynnere/gå ned i vekt til sommeren.

Besvart 26.05.2019 20:52
 

Svar
Hei

Så flott at du har kommet i gang med trening. Hvorfor du ikke har gått ned i vekt er vanskelig for meg svare helt sikkert på. Men når vi begynner å trene, får vi mer væske i musklene, i tillegg til at de blir større. Så det er ikke uvanlig å gå opp i vekt selv om man blir tynnere. Allikevel er jo 10 kg ganske mye på tre uker. 

Jeg anbefaler deg å ta dette opp med helsesykepleier på skolen din, eller fastlegen din. De har mulighet til å gå gjennom rutinene dine, og vurdere om du eventuelt bør gjøre noen endringer, og om vektnedgang er å anbefale for deg. Det er som sagt vanskelig for meg uten å vite mer om treningen din. 

Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttige for deg. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Fysisk aktivitet - hva betyr det?

Studenter går opp trapp (Colourbox.com)

All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett