Hopp til hovedinnholdet

Hva slags resultater jeg vil få av treningen over lengre tid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei igjen :) jeg er hun som tidligere i dag hadde mange spørsmål. Det var noe jeg ville si, som jeg ikke hade plass til i det forrige spørsmålet. Siden torsdag har jeg startet å gå fort på tredemølla i ca 30 minutter, hvor jeg forbrenner opp til 300 kalorier. Etter det har jeg gjort noen øvelser ( situps, squats, spensthopp 10 av hver) også litt tøying etter det. Jeg lurte på hva slags resultater jeg vil få av det over lengre tid? Får jeg ønsker stramere, slanke bein, men ikke mye muskler. Der var det siste jeg lurte på, men jeg ville også bare takke for et veldig fint og oppmuntrende svar på de forrige spørsmålene :)

Besvart 14.08.2019 09:53
 

Svar
Hei!

Så fint at du har kommet i gang med rask gange og øvelser. Øvelsene du beskriver er flotte øvelser der du får brukt store muskelgrupper i kroppen.

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold. Det viktigste er at du finner en fin rutine på hverdagen, der fysisk aktivitet er en naturlig del av denne.

Forsøk å ikke vær redd for at musklene dine skal vokse seg store dersom du trener styrke- det skal mye til før musklene blir merkbart større. Et råd er å laste ned appen Styrk (gratis), som er et godt sted å begynne hvis du vil studere teknikk og se hvordan ulike øvelser belaster musklene. Appen inneholder også treningstips og programmer, og er lagt opp slik at man ikke trenger avansert utstyr for å komme i gang.

Når du kjenner at øvelsene begynner å bli lette å gjennomføre bør man gjøre det tyngre, enten ved å kjøre flere repetisjoner, sett, eller legge på vekter.

Trener man utholdenhet og styrke over tid, vil man oppleve at man får mer energi, føler seg mer opplagt og man vil få en sunn og sprek kropp.

Lykke til med treningen!
Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett