Hopp til hovedinnholdet

Vil trene, mamma er redd for anoreksi. Er sang og teater trening?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg veier 57 kilo og er 170-175 cm høy. Alle vennene mine sier at de veier 50 kilo og alle sammen er lavere enn meg. Alle driver med hester og er ganske fit. Jeg er alergisk for hest så jeg kan ikke gjøre det, og dessuten er morra mi livredd for hester. To av vennene mine bor ca 20 minutter unna meg hun andre ca 30 minutter. Og de har sagt at de skal dra på joggeturer sammen fordi de vil få bedre kondis. Jeg føler at de alltid planlegger ting uten meg som sånn trening og sånn bare fordi jeg har astma... Jeg har fire søstre. To av dem er undervektige. Hun ene hadde spiseforstyrrelser og foreldrene mine liker henne ikke så hun må bo hos morra si(stesøster). Så hver gang jeg vil trene tror mamma at jeg prøver på å bli som søstra mi som jeg ikke prøver på. Er det ikke usundt å ikke trene noe og bare sitte hjemme og spise potetgull. Jeg vil ikke sitte hjemme når keg er voksen og veie over 100 kilo liksom. Hva skal jeg gjøre? Jeg driver med sang og teater men det er vel ikke trening?

SVAR

Besvart 31.01.2020 10:47:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle