Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg trene styrke, uten å få større muskler?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som trener regelmessig; både styrke og kondisjon. Styrke trener jeg to til tre dager i uka vanligvis. Sirkeltrening en dag, altså mer "kondisjons-styrke", kun med egen kroppsvekt, og en dag med vekter. Legger på såpass at jeg klarer mellom åtte og tolv repetisjoner. Om det blir en tredje dag, varierer det litt hva jeg gjør.

Har hørt litt ulikt om hva man burde gjør med tanke på muskelvekst, synlige muskler osv. Få repetisjoner og mye vekt, eller mindre vekt og flere repetisjoner. Tenker da på dagen min der jeg trener styrke med vekter.

Ønsker å bli sterkere, eks i push-ups, men vil helst ikke at musklene i seg selv skal bli noe spesielt synlige større. Skjønner det er naturlig at de syntes bedre når du klarer flere repetisjoner og løfter mer, men hva er lurest å gjøre når hovedfokuset er å bli sterkere, men ikke ønsker større synlige muskler? Takk på forhånd!

SVAR

Besvart 05.02.2020 13:30:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Styrketrening

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

 

Les mer
account_circle