Hopp til hovedinnholdet

Vondt i ryggen. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg går 2 vgs anleggsgartner og idrettsanlegg fag. Det er et yrkesfag, så derfor har vi to praksis dager i uken. Jeg veier ca 60 kg og går ikke på noen aktiviteter eller trener, så derfor har jeg ekstrem dårlig kondisjon. I tillegg sliter jeg med ryggen. Har vært flere ganger hos kiropraktor, men sluttet fordi det ikke hjalp. Kiropraktoren sa at det var ikke var i skjelettet, men i musklene. Har lyst til å dra til fysioterapeut, men har vært hos legen men de gir ikke ut sånn henvisning lenger. Skal ut som lærling dette året og er redd for å ha for dårlig kondisjon til å klare å jobbe og ødlegge ryggen min, før jeg har kommet ordentlig ut i arbeidslivet. Den siste uken har jeg prøvd å gjøre litt styrke, men kan ikke så mye om styrke, så vet egentlig ikke hva jeg gjør.

SVAR

Besvart 06.02.2020 19:08:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fysioterapi

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

 

Les mer
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
attach_file

Tren og ha det gøy!

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Slik kan du trene om vinteren

Er det vanskelig å finne måter du kan trene på om vinteren når det begynner å bli kaldt og glatt ute? Les videre for tips til trening på vinterhalvåret.

 

Les mer
attach_file

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

 

Les mer
account_circle