Hopp til hovedinnholdet

Jeg elsker å trene og liker kroppen min, men er redd for spiseforstyrrelse

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har begynt å trene en del styrke nå i det siste. Jeg prøver å trene stort sett tyo 4-5 ganger i uka, litt tyngre noen dager og litt lettere andre dager. Jeg synes det er supergøy å trene og jeg gjør det kun fordi jeg får energi av det, og det er nesten litt tidsfordriv da jeg ikke driver med så mye annet utenom skolen. Jeg er fornøyd med kroppen min, men som alle andre unge så er jeg litt usikker også, men fordi jeg trener har jeg blitt enda mer fornøyd med kroppen min, teit å si det, men det er sånn det er. Jeg bare håper ikke at jeg kommer til å få spiseforstyrrelser eller andre vanskeligheter, da dette virkelig ikke er min intensjon. Jeg trener fordi jeg synes det er gøy, gir meg energi og jeg blir enda mer glad og fornøyd. Er dette "innafor"? Er det noen fare for at jeg kan komme til å utvikle noen form for spiseforstyrrelse, jeg er litt redd for det da jeg blir litt misfornøyd om jeg ikke får trent en dag. Ellers spiser jeg absolutt helt normalt + litt til! Takk

SVAR

Besvart 11.02.2020 10:24:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Her får du gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening!

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
attach_file

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

 

Les mer
account_circle