Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig eller farlig å knekke i nakken?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg bare lurer, er det sundt å knekke nakken? Samme som mange knekker fingrene, har jeg ganske lenge knukket nakken ved å bøye hodet ned mot hver skulder. Før jeg begynte med det kunne jeg bøye hodet uten at det knakk, men så begynte jeg å prøve å få det til å knekke, nå knekker det flere ganger f.eks. Når jeg har våknet om morgenen eller har gått lenge uten å knekke den. Har ikke fått vondt eller problemer pga dette siden, men hvis jeg går lenge uten å knekke den så kan jeg fysisk ikke bøye nakken uten at det knekker. Så fort jeg gjør dette kan jeg bevege hodet mye mer og lettere, uten at det knekker noe mer. Er dette ufarlig, eller kan det skape problemer i framtiden? Om så, hvordan kan man stoppe det når det knekker av seg selv av at man bare bøyer hodet?

SVAR

Besvart 20.02.2020 22:18:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Fysioterapi

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

 

Les mer
account_circle