Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha anstrengelsesastma eller bare dårlig kondis?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, i gym for noen dager siden måtte vi løpe 400 meter to ganger og etter det 800 meter. Første runden var egt bare oppvarming men andre gangen vi skulle løpe klarte jeg så vidt å puste. Jeg følte at halsen min var blitt tettere og det laget en hvesende pipelyd når jeg pustet. Jeg måtte stoppe å løpe å gå en liten stund (2-5 min) før jeg klarte å løpe igjen. Da vi skulle løpe 800 meter ble det mye verre en forrige gang. Jeg klarte absolutt ikke å gå eller noe lengre. Jeg fikk nesten ikke puste i det hele tatt. Jeg drev å hostet for å prøve å puste mere og måtte til slutt sette meg ned. Jeg ble også litt kvalm. Det var aller verst i ca 5 minutter og da jeg skulle hente vannflaska mi var jeg veldig tungpustet i ca 5 minutter til. Kan dette være anstrengelsesastma eller er det bare dårlig kondis?

SVAR

Besvart 22.05.2020 14:26:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle