Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg med for svai rygg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 som driver med cheerleading. Jeg har noen rygg skader vet jeg, men har ikke vært så opptatt av det før nå. Jeg vet ikke helt hva det er, men ryggen min er for svai og jeg klarer ikke å ha en rett rygg, som er viktig i cheerleading. man skal kulle ligge på ryggen med ryggen i bakken og beina opp. Jeg klarer ikke det for ryggen min er så svai jeg får drit vondt når jeg gjør det! i cheerleading er det også stunt (at man løfter hverandre) som jeg også sliter med for der skal man ha en helt rett rygg for å holde balansen. hva skal jeg gjøre for å fikse det er det noen øvelser man kan gjøre? må man til fysotarapaut(?) (vet ikke hvordan det skrives)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Du kan utføre øvelser for å motvirke overdreven svai rygg. Et øvelsesett kan du finne her.

 

Som øvelsesettet også nevner kan overdreven svai rygg skyldes for svak muskulatur i magen. Du kan finne gode øvelser for magen ved å klikke her. Gode øvelser for å trene stabiliseringsmuskulatur, som er bra for å bygge god holdning, kan du finne her.

 

Utfør et utvalg av øvelser fra lenkene over hver dag - annenhver dag. Kjenn at du blir skikkelig sliten i magemusklene, og fokuser på å stramme magemusklene, presse navlen innover og korsryggen bakover når du trener slik styrke/stabilisering. Hvis du får vondt i korsryggen av noen øvelser bytter du de ut med andre. Du har mange å velge mellom, og varier gjerne fra uke til uke, og finn øvelser du liker bedre enn andre:) Du kan utføre 3-5 øvelser hver dag, og 1-2 serier for hver øvelse. Ta deg ut så du blir sliten hver serie!

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett