Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli bedre å trene? Spørsmål om forelskelse

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett (noen!) problem... 1. Jeg vil begynne å trene, men klarer det ikke! Jeg skal begynne å trene neste uke, men jeg klarer ikke å trene selv. Når jeg jogger holder jeg ut i 1. Minutt før jeg gir opp. Hvordan kan jeg bli bedre?? 2. Jeg er ikke forelsket, men jeg liker en fyr... Han vet at jeg liker han, men han bryr seg ikke! Jeg liker han ikke sånn ordentlig, men jeg savner han.... (han likte meg før men ikke nå lenger) skulle ønske det var nå! Sånn har jeg følt det i over ett år... Hva skal jeg gjøre?? 3. Jeg har skikkelig lyst på kjæreste, men det går ikke! Nesten alle vennene mine har, noen som ikke har nå, men har det nesten hele tiden. Jeg klarer ikke flørte ordentlig eller prøve å finne på noe med noen gutter, men hvordan skal jeg ellers få meg kjæreste? 4. Jeg vasker meg hver dag før jeg tar på Deo og lar den tørke, men likevel svetter jeg! Det er et problem for jeg kan ikke bruke mange klær på grunn av det! Hva skal jeg gjøre? 5. Jeg hadde en lærer på barneskolen som jeg er litt fascinert av på en måte... Han var kontaktlæreren min, og skikkelig pen og morsom... Nå savner jeg ham, og tenker ofte på han... Er jeg forelska? 6. Tusen takk for denne siden! Den hjelper meg skikkelig! Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

1. Hvis du føler at det er vanskelig å trene alene og at du mangler motivasjon, så kan det være lurt å spørre en venn om han/hun har lyst til å trene sammen med deg. Det er mye lettere å presse seg selv om man har noen å trene med, pluss at det er vanskeligere å droppe å trene om du har avtalt med noen andre å trene en dag. Det kan også være greit å sette deg mål. Om du er ute og jogger kan du tenke at "jeg skal jogge fram til den lyktestolpen/det huset der" eller lignende. Om du jogger uten å ha noen målsetning er det lettere å stoppe opp. Et annet triks er å fortelle folk at du skal trene. Si til familien din eller venner at du skal trene i dag. Da føler man kanskje at det er flaut om man ikke gjør det! Sett opp planer for når du skal trene, sett av tid til treningen og la den bli en del av hverdagen din.

 

2. Hvis han ikke er interessert i deg nå, så vil jeg anbefale deg å gå videre. Det høres jo ut som om du kjenner han ganske godt, og da vet jeg ikke hvor mye det vil hjelpe å prøve enda hardere. Du kan selvsagt gi det et siste forsøk ved å ta opp kontakten med han og spørre om dere skal finne på noe sammen. Kanskje endrer han mening. Det er i alle fall verd et forsøk. Om det ikke gir noe resultater bør du bare prøve å komme deg videre og legge det bak deg.

 

3. Hvis du skal få deg kjæreste, så må det nesten gå via flørting og at man er sammen med gutten litt først. Det er få som får seg kjæreste uten at de har flørtet eller vært noe sammen med hverandre. Akkurat der er du bare nødt til å presse deg selv til å ta kontakt med gutten du liker, flørte med han og være sammen med han. Hvis ikke skjer det ingenting. Jeg legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg her.

 

4. Ta en kikk på artikkelen om svette under - der får du noen tips til hva du kan gjøre.

 

5. Det er mange som blir litt betatt av læreren uten at det trenger å bety noe mer enn det. Det er vanlig å kanskje føle seg litt forelska i slike personer som er eldre enn deg og har hatt en viktig rolle i livet ditt. Det trenger ikke bety at du er forelska, og om du er forelska så trenger ikke den forelskelsen å bety noe. Bare tenk på det som en fascinasjon!

 

6. Takk for ros! Det er flott at nettsiden vår hjelper deg, det er akkurat det vi vil!

 
Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Svette

Svette (colourbox.com)

Når kjønnshormonene begynner å øke på i puberteten, er en av følgene også at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett