Hva skal jeg gjøre med slattersknærne mine? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Hva skal jeg gjøre med slattersknærne mine?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har hatt slatters i begge knærne i 6 måneder nå(lege og fysioterapeut har konstatert det). Har tidligere hatt det i 2 vintre før, men denne gangen har det ikke gått over. De 4 første månedene prøvde jeg å spille fotball, men klarte nesten ikke å spille fotball 2 dager etter hverandre. De to neste månedene har jeg ikke spit fotball og prøvd å unngått aktivitet belastende for knærene. Dette anbefalte legen om at det kunne være vært å prøve. Men etter 6-7 uker kjenner jeg det fortsattt. Vil derfor prøve det dere har skrevet i en tidligere artikkel. Der skrev dere noen øvelser for å hjelpe/forebygge slatters. Det jeg altså lurer på: 1: Skal jeg gjøre de øvelsene (knebøyene 12x3) 2 ganger til dagen, hvis jeg kjenner før eller under øvelsene? Skal jeg da stoppe? Det same hvis jeg kjenner fra dagen i forveien eller 2/3 dager i forveien? 2: Anbefaler dere andre øvelser for meg som har slatters? Har blant annet sett øvelser der en gjør forskjellige inn- og uthopp på en liten, firkantet blå matte(søk på "blå balansematte" på Google i bilder). Kunne også hoppe fra litt ovenifra den matten eller under ifra den matten. Hva tenker dere om det? 3: Broren min hadde Jumpers Knee da han var på min alder. Hva er forskjellen på det og slatters? Han gikk masse ned trapper, rolig for å styrke opp musklene i knærene - imens han hadde Jumpers Knee. Han synes jeg skal prøve det samme. Hva tenker dere om det? Beklager for litt stort spørsmål, har mye å hjertet, er nemlig litt uvant å gå fra av og til 3 treninger til dagen til 0. PS1 har hatt "vann i knærne" og strukket et leddbånd i venstre kne før. Begge er helt vekke nå da!

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer