Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bør jeg trene styrke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 18 år og ifølge bmi kalkulatoren er jeg undervektig med ca 0.1 bmi. Samtidig er tidligere fotballspiller og trente ca 3 ganger i uken. Nå er det gått 3 år siden jeg slutta på fotballen og har prøvd å trene på treningstudio, men jeg har problemer med å være motivert og samtidig ha en plan på hva jeg skal trene. Jeg har prøvd planene til kompisene uten at jeg har trivdes med de. Årsaken er at jeg liker best å løpe og trene bein fordi jeg har sterke muskler i beina, men ikke i overkroppen og armer. Jeg synes det er pinlig å trene overkroppen fordi jeg er svakere enn de andre. Jeg har også trent en del med å bare bruke kroppen som vekt. Noe jeg liker, men jeg føler at jeg ikke klarer å få større muskler av det. Har dere tips på hva jeg kan med probleme mine?

SVAR

Besvart 19.09.2019 21:03:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Styrketrening

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

 

Les mer
attach_file

Slik får du motivasjon til å trene

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

 

Les mer
attach_file

Gener og trening

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

 

Les mer
attach_file

Når ser du resultatene av treningen?

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

 

Les mer
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
account_circle