Hopp til hovedinnholdet

Vaskebrett på magen, pushups

 

Spørsmål
heihei!!! eg er ein gut på 13 år. ha 2 spørsmål!!
1 eg har påbegynnende sixpack, men får liksom ikkje det berømte "vaskebrettet" koss ska eg få d te?
2 eg trene karate og vil sei at er nokså veltrent. er serk i alt utenom i armene. eg hørre fra folk i klassen at dei tar 50 pushups t dagen, mens eg klare bare 10. eg fatte bare ikkje at dei klare d. når eg spør pappa om detta så seier han bare at usklene komme ette kvart så eg komme i puberteten. dette e litt merkelig, for eg e den einaste i klassen som e komt i stemmeskifte og har hår undt skrittet. koss e d mulikt???
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Så flott at du er opptatt av å holde deg i form!

"Vaskebrettet" skyldes muskler som går loddrett nedover magen, og sener som går vannrett. I hvilken grad man får tydelige muskler på magen avhenger av hvor mye fett man har under huden, og hvordan kroppen ellers er bygget opp. Noen vil fra naturens side få mer tydelige magemuskler enn andre.
Faren din har nok også helt rett i at muskelmasse kommer etter hvert. Selv om du har kommet i puberteten har du nok en del igjen, slik at muskelmassen blir større etter hvert.
Husk forresten at kroppen, spesielt når man er på din alder, trenger fett. Med kun fettfri mat fungerer kroppen din dårlig.

Hvor flink man er til å ta pushups avhenger av mange ting. For det første er det avhengig av hvor mye man øver på nettopp pushups. Man kan være veltrent, men fortsatt klare få pushups om man ikke trener med nettopp disse øvelsene. I tillegg gjør folk pushups på litt forskjellige måter. Noen gjør det litt feil, slik at det blir lettere å ta mange.
Det er selvsagt også en del som skryter på seg litt flere pushups enn det som er sant.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva er viktig for å komme seg gjennom sorgen?