Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er gift med en annen og tvinges av hennes familie til å forbli i ekteskapet.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 20 år som har vært sammen med kjæresten min i 2 år. Han er kurder og bor i Tyrkia. For 6 mnd siden fortalte han meg at han ble giftet bort for 3 år siden. Han ønsket ikke dette selv, men kan heller ikke gå ut av ekteskapet fordi familien hennes har truet med å drepe familien hans om han prøver å skille seg. Det er utrolig trist fordi dette hindrer meg i å flytte ned til han ettersom dette ikke er bra for min egen sikkerhet. Kona hans vet om at jeg er kjæresten hans og hvis jeg ikke er forsiktig kan jeg risikere å bli skadet selv. Han har fortalt familien sin om meg og at han ønsker å gifte seg med meg, men det er veldig risikabelt pga hennes familie. Vi vet ikke 100% sikkert om de vil gjøre noe for å skade oss eller familien hans, men vi vil ikke risikere at det skal skje.Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil virkelig få han og familien ut av dette kaoset uten at noen blir skadet. Jeg trenger hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er trist at du og kjæresten din er i en så vanskelig situasjon!

Det er dessverre lite det norske hjelpeapparatet kan gjøre siden han bor i Tyrkia og ikke har bodd i Norge. Dersom han trenger hjelp må han nok kontakte hjelpeapparatet som for eksempel politi i landet der han bor. Dere kan også undersøke litt på nett hvilke frivillige organisasjoner som jobber med tematikken der og så kan han kontakte dem.

Jeg tror som deg at det er utrygt for deg og reise til Tyrkia. Dersom du er der og trenger hjelp kan det også være vanskelig å hjelpe deg.

Jeg tror det kan være lurt at du snakker med noen om din situasjon og hvilken valg du skal ta videre. Hvis han ikke skiller seg for å være sammen med deg (noe du sier han ikke kan), må du også tenke på hva du skal gjøre med ditt liv. 

Jeg vil anbefaler deg å snakke med Røde Kors telefonen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse telefon 815 55 201. De har åpent mellom 9-16 på hverdager. 

Jeg ønsker deg lykke til. Håper det ordner seg for deg.

Vennlig hilsen

 

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er tvangsekteskap?

Trist jente foran PC (colourbxo.com)

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, ikke kan velge å være ugift og/eller utsettes for psykisk press, trusler eller tvang om å gifte deg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap