Hopp til hovedinnholdet

Faren min ville gifte meg bort

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente som er 17 år, når jeg var 14 år gammel ville faren min at jeg skal gifte meg med en man som er rundt 30 år. Moren min nekta i begynnelsen og etter hver så synste hun at det er greit. Jeg er ikke giftet meg fordi jeg nektet og det tok måneder å snakke med faren min om det. Jeg jeg gikk på dårlig situasjoner og jeg vil ikke snakke om det. Grunnen at jeg skriver er fordi jeg føller meg at jeg stoler ikke på ham og jeg er alltid stressa å gruer jeg meg å snakke om ekteskap. Jeg snakker ikke med faren min så mye det meste er jeg på rommet mitt. Det er så mye ting jeg har på tanken min og jeg håper å glemme det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du har det veldig vanskelig. Det å bli utsatt for press til å gifte seg er veldig tøft. Hvis du føler deg stresset, trist, har problemer med konsentrasjonen og føler deg veldig alene skal du vite at dette er normale reaksjoner på det du opplever. Det var veldig bra at du klarte å stå imot foreldrene dine og at du nektet å gifte deg da du var 14 år, det viser at du er en sterk jente! Jeg skjønner at du ikke stoler på din far, og at du vil glemme det, men jeg synes det er viktig at du snakker med noen som kan hjelpe deg i din situasjon.

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med barneverntjenesten, enten direkte selv, eller du kan ta kontakt med rådgiver eller helsesøster på skolen og fortelle om situasjonen din. De kan også hjelpe deg å ta kontakt med barnevernet. Det er barnevernet sin oppgave å hjelpe barn og det er viktig at de får vite hvordan du har det slik at du kan få hjelp. Hvis det er kveld eller helg og du er redd eller du trenger noen å snakke med, kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, det er gratis.

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med Røde Kors-telefonen om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse på tlf 815 55 201 (mandag - fredag kl 09-16), e-post: info.tvangsekteskap@redcross.no. Du kan ringe til Røde Kors og være helt anonym. De som svarer på telefonen har lang erfaring i å snakke med unge som blir utsatt for press og tvang til å gifte seg. De kan gi deg gode råd i din situasjon, hjelpe deg å synliggjøre hvilke alternativer du har, og gi deg informasjon om hvilken hjelp du kan få.

Du finner mer informasjon om hvilken hjelp du kan få i artiklene under her.

Jeg støtter deg og ønsker deg lykke til!

Med vennlig hilsen,

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lover og regler - Tvangsekteskap

paragrafer (colourbox.com)

Å tvinge noen til å inngå ekteskap er forbudt ved norsk lov og krenker grunnleggende menneskerettigheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap