Hopp til hovedinnholdet

Faren til min venninne truer med å sende henne til utlandet. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er bekymret for min venninne. Hun sier at hun har blitt trua av faren sin med at han sender henne tilbake til Somalia hvis hun ikke skjerper seg. Dette vil hun ikke. Hun fikk veldig dårlig karakter på skolen i 10 og hvis hun ikke får bedre karakterer vil de sende henne tilbake. Jeg vet ikke hvor lang tid hun har på seg. I tillegg er hun syk, hun har akkurat tatt en operasjon fra en krigskade hun har i beinet. Etter hva hun har fortalt meg er sannsynligheten også stor for at hun har traumer. Jeg vet ikke så mye om kulturen eller om hva slags krangler de har hatt. Jeg tviler sterkt på at hun skal til Somalia uten å bli giftet bort eller sendt til en av de internat skolene som bare er helt forferdelige. Hva kan jeg hjelpe med? Jeg kan ikke en gang møte henne, jeg bare snakker med henne på snapp og ringer. For hun blir kontrollert, hennes foreldre er strenge. Hun har selv tatt kontakt med helsesøster og kontaktlærer, er i vert fall hva hun har sagt til meg.

SVAR

Besvart 11.10.2018 15:58:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Skal du til utlandet og er redd for å bli etterlatt?

Er du redd for at du kan bli forlovet, giftet bort eller etterlatt i utlandet mot din vilje? Da er det viktig at du søker hjelp i Norge.

 

Les mer
attach_file

Hva er tvangsekteskap?

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, om du vil være ugift eller utsettes for psykisk press og trusler om å gifte deg.

 

Les mer
account_circle