Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med stress.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg vet ikke om dette er riktig kategori, men det får være det samme. Jeg er en jente som sliter med stress, og dette har vi snakket om mye på skolen fordi det er mange av de i min klasse som opplever det samme. Vi får ikke sove om natta, men legger oss med en gang vi kommer hjem. Vi klarer ikke konsentrere oss, vi har hodepiner, vi har dårlige spisevaner og flere av oss opplever depresjon. Vi har lyst til å gjøre noe for å endre dette og har tatt det opp på skolen. Lærerne vet ikke helt hva de skal gjøre, de er underbetalte og legger bare inn så mye prøver som de er nødt til - dette kan de ikke endre på. Jeg lurte på hva man kan gjøre for å endre det stadig økende presset. Hvordan kan vi bli tatt på alvor og bli sett, og hvem er det som er ansvarlige for karakterpresset, eksamene, fraværsgrensa, pensumet og læremålene. Og jeg har søkt rundt etter statistikk som forteller om økende antall psykisk syke tenåringer, kan jeg finne dette noe sted?

SVAR

Besvart 19.12.2015 16:54:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle