Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg droppe ut av ungdomsskolen? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg trives ikke på skolen. Fordi jeg føler at lærene behandle meg annerledes og karakterene mine har gått ned drastisk. jeg har heller ikke ekte venner og jeg er med "vennene" mine sånn at folk ikke tror at jeg er ensom. Jeg vil virkelig bytte skole. Å foreldrene mine er enig. Men skolen jeg vil bytte til har ikke plass? Er jeg nødt til å forsette på den gamle? Det er flere skoler i kommunen men ingen av dem har plass. Jeg vil heller droppe ut av ungdomsskolen enn å forsette på den skolen jeg går på nå. Kan jeg si at jeg ikke vil gå på skole hvis jeg ikke får bytte?

SVAR

Besvart 14.06.2017 20:35:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle