Hopp til hovedinnholdet

Mangler skolegang - hvilke rettigheter har jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg droppa ut av ungdomsskolen i 9.klasse fordi jeg allerede hang langt bak i undervisningen og har ikke gått på skole siden. Jeg prøvde meg på videregående men det funka dårlig grunnet det jeg nettopp skrev. Jeg kommer meg ikke videre nå, jeg får ikke ekstra hjelp på videregående til basic fagene, og grunnkompetanse linjene er uaktuelt. Voksenopplæringen vil ikke hjelpe før jeg har fylt 23år, men det er for lenge å vente. Går på AAP hos nav, og de kan heller ikke hjelpe på situasjonen da de legger all skyld på videregående som de sier er de eneste som har/og kan ta ansvar for meg. Det jeg trenger er grunnskole opplæring, norsk/engelsk/matte osv fra sikkert 8. klasse stadiet for å klare skolen videre, men INGEN hjelper meg! Hva har jeg krav på? Det er et stort hull i systemet, og det MÅ endres på, for vi er mange som har falt utenfor! Har vi virkelig ingen krav før vi har fylt 23? Mvh fortvilet gutt som ønsker seg en utdannelse.

SVAR

Besvart 09.10.2017 14:00:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle