Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått tilbake en karakter jeg synes var urettferdig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går i 8 klasse. Jeg har nettop fått tilbake en karakter jeg synes var veldig urettferdig. Jeg fikk 3+. Vurderingskriteriene var enkle og lite konkrete. På vurderingsskjemaet jeg fikk etter å ha levert inn viste det seg at jeg lå på 5/6 når det kom til kriteriene jeg visste om. Men siden vurderingsskjemaet jeg fikk etter viste det mange ting jeg lå lavt på. For eksempel å kunne forklare fag uttrykk. Men det kan jeg! Jeg hadde bare ikke tenkt så mye over det siden det ikke sto som ett kriterie. I år har jeg bare 5’ere og 6’ere og synst det er rart jeg gjør det så dårlig. Mitt spørsmål er om det finnes noen regler på sånt? Eller om det er helt lov? Jeg selv tenker jo at elever burde vært helt informert om hva vi blir vurderte i.

SVAR

Besvart 17.04.2020 13:16:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
account_circle