Hopp til hovedinnholdet

Er det vanskelig å få seg jobb i New York?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heihei, vi er to jenter på 17 år, som har en del spørsmål her: - Er det vanskelig å få seg jobb i New York? Da tenker vi på bare en sånn kassadame jobb eller noe sånn klesbutikk greier. - Er det noe spesielt dyrt å bo i New York? - Lurer litt på om det hadde vært mulig for oss å flytte dit, sånn at vi bor i en leilighet eller noe, sammen også jobbe 100%. Vil vi da slite med husleie liksom?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Dessverre er det ikke lett å få arbeidstillatelse i USA sånn uten videre. Man må gjerne få et jobbtilbud før man kan få arbeidstillatelse. Hvis dere ikke har kontakter som kan gi dere et jobbtilbud før dere reiser over, kan dette altså bli vanskelig. Et alternativ kan være å studere en periode i USA først. På den måten finner man ut av om dette er noe man trives med og et sted man har lyst til å bli boende. I tillegg så får man seg et kontaktnettverk, som kan være lurt å ha etter studiene når man er avhengig av et jobbtilbud for å få bli.

  

Hvis dere har spørsmål om visum og arbeidstillatelse i USA så kan det være lurt å ta en prat med Den amerikanske ambassaden i Oslo.

 

Ta gjerne også en prat med Norge-Amerika Foreningen eller Den norske ambassaden i USA. Kanskje vet de om noen måter som kan gjøre det enklere å få dette til på. De har helt sikkert også oversikt over nettsider med leiligheter til leie i New York slik at dere kan se prisnivået.

 

Lykke til videre, og ha en fortsatt kjempefin sommer!

 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Er det vanlig å bli sjenert rundt den man er forelsket i?