Hopp til hovedinnholdet

jeg tenker å jobbe som fn soldat i libanon. jeg kan arabisk og norsk helt flytende, og er ganske godt trent. hva slags utdanning trenger jeg, og hva må jeg tenke på før jeg søker?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på snart 18 år. jeg tenker å jobbe som fn soldat i libanon. jeg kan arabisk og norsk helt flytende, og er ganske godt trent. hva slags utdanning trenger jeg, og hva må jeg tenke på før jeg søker. jeg har ikke så gode karakterer fra vgs så jeg vet ikke om dette er et minus. foresten når kan jeg gå i militæret.

 

Svar
Hei

 

For å tjenestegjøre i Forsvaret må du være tjenestedyktig (finner du ut av på sesjon) og være 18 år. Forsvaret kaller inn alle de trenger.

 

Norges bidrag i Libanon er kraftig trappet ned, og i dag har vi ikke noen ordinære styrker stående. Et eventuelt bidrag består av observatører, og da er det gjerne offiserer på majorsnivå som reiser.

 

For å bli major så må du ha tatt befalsskole og krigsskole i Forsvaret. Da må du ha godt resultat fra teoritesten på sesjon, du må være tjenestedyktig og klare alle opptak til både befalsskole og krigsskole. Du må også ha generell studiekompetanse for å søke. Husk at veien til en slik militær karriere er lang, og om du eventuelt skulle bli offiser i fremtiden, så er det ikke sikkert at Norge lenger har noen bidrag i Libanon.

 

 

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Verneplikt

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

På hvilken nettside kan du søke studier i Sverige?