Hopp til hovedinnholdet

Tatt med hasj, kan jeg reise til USA?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Gutt på 18 år som vurdere å reise på folkehøyskole etter sommeren. Eneste problemet er at folkehøyskolen jeg vil gå på, skal reise på studietur til New York i løpet av året. Mitt spørsmål er om jeg i det hele tatt kommer inn i USA. I fjord ble jeg tatt av politiet for bruk av hasj, og dette kom på rullebladet. Hvordan er reglene ang. dette for innreise til USA? Har forstått jeg må søke visum (?), men er det liten/stor sjanse for at jeg får godkjent innreise med mitt rulleblad? Finner heller ingen info om dette på nettet, må nesten vite det før jeg kan takke ja til folkehøyskolen jeg vil gå på. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Med ett elektronisk pass vil du som hovedregel kunne oppholde deg i USA i inntil 90 dager uten visum. Dette gjelder imidlertid bare hvis du ikke har vært tiltalt eller dømt for en forbrytelse. I ditt tilfelle kan du være nødt til å søke om visum. Du kan lese mer om reglene for visum her.

Jeg tror det beste for deg er å ta kontakt med den amerikanske ambassaden i Oslo på telefon 22 44 85 50 og forklare dem situasjonen din. Den amerikanske ambassaden vil nok kunne svare på de spørsmålene du har vedrørende innreise i USA.

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar