Hopp til hovedinnholdet

Tap av førerkort, innreise USA

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei ! For 3 mnd sider ble jeg stoppet av politiet for å ha kjørt for fort, mistet da lappen og fikk ett forelegg på 10 000 kr. Ble godtatt og betalt med det samme. Så har det seg slik at jeg har drevet å planlagt en tur ril USA til høsten, å nå endrer det seg jo i forhold til visum søknad. Spørsmål 1: Ville dette ha stor virkning på om jeg vil bli nektet visum til USA eller ? Spørsmål 2: Når jeg skal på ambassaden trenger jeg politiattester ? Hvor skal jeg finne disse, fikk veldig dårlig svar fra det lokale lennsmanskontoret som bare henviste meg til nett. Jeg skjønner jo ikke hvordan hvordan jeg skal få papirer fra politiet når man må søke om disse papirene også. Spørsmål 3: Hvordan skal jeg gå frem/kontakte for å få disse foreleggene/dokumentene på Engelsk/norsk utlevert i kopis som jeg kan ta med meg på ambassaden? Var noen spørsmål der ja, på forhånd - Tusen takk for svar ! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Tap av førerkort er ikke å regne som straff i relasjon til strafferegisterloven, og vil således ikke komme i strafferegisteret. Den straffen du har fått er boten, og den vil føres opp i bøteregisteret.

En vandelssjekk gjelder både strafferegisteret og bøteregisteret. Spørsmålet om hvor lenge forholdene vil vises ved en vandelssjekk vil avhenge av hvilken type politiattest du behøver.

Under den forutsetningen at du ble bøtelagt med hjemmel i vegtrafikkloven vil forholdet anses som en forseelse uansett straffens størrelse. I så tilfelle fremgår av strafferegistreringsloven at bot for forseelse normalt ikke skal være med i en vanlig politiattest. Unntak fra dette gjelder dersom politiet mener forholdet vil være av betydning for formålet med attesten og ikke er eldre enn to år regnet fra dommen eller vedtakelse av forelegget.

 

Den amerikanske ambassaden vil nok kunne svare på de spørsmålene du har vedrørende innreise i USA. De kan kontaktes på tlf 22 44 85 50. Har du flere spørsmål angående politiattest kan du kontakte politiet på tlf 02800.

 

Her kan du lese mer om hva som kommer på rullebladet.

 

Se også her om hvordan du kan søke om politiattest.

Hilsen

 

Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar