Hopp til hovedinnholdet

Jente, 14, er sjenert, stille og ensom. Ønsker noe annet

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på sart 15 år (9.klasse). Altså problemet mitt er at jeg er VELDIG sjenert. Det begynner å ødelegge. Jeg kan se at mine ''bestevenner'' begynner å ''falle'' for andre. De er så morsomme og mer pratsomme. Det er ingen jeg kan si alt til. De (de er tvillinger) henger også med de for å være med ''kule'' og mer oppmerksomhet fra folk, gutter spessielt. De har veldig strenge foreldre, så det er ikke lett å få til en jentekveld eller noe sånt. Også trener de hver dag utenom helgene, og kamper på noen søndager. Jeg føler meg så ensom. Har deppresive tanker hver dag. Jeg føler en trang til å kutte. Veit ikke hvorfor. Men det er kontrollert. Og sjenertheten ødelegger muntlig karakteren min. Hater stemmen min, og jeg snakker lavt.. Får kommentarer på det og. Har blitt bedre fra barneskolen da jeg viska når jeg leste ''høyt'', men uansett. Klarer ikke å lese for klassen, selv om det ikke er noen spessielle jeg er ''redd'' for om du skjønner. Og de bestevennene mine åpner seg ikke særlig for meg heller, og jeg tør ikke snakke om det. Ho ene holder på mer hemmeligheter har jeg fått med meg. Og det er så vanskelig, for hele jentegjengen spiser sammen på skolen, og alle er skikkelig morsomme og pene og er bra. Så det hjelper ikke å bytte gjeng. Det er ikke noen annen gjeng heller. Jeg har jo flere venner, noen bedre enn andre. Men de har enda flere venner igjen, og har morsomme kvelder. Men jeg kunne aldri blitt med dit, for de er så forskjellige fra meg, og det veit jeg siden noen av de gikk jeg i klasse med på barneskolen. Og de har det såå bra sammen. Når jeg er med venner, alene, så blir det klein og pinlig stillhet. Vil gjerne ha noe å snakke om, men nei. Jeg har ikke det. Jeg blir så.... åå, jeg gråter så ofte :'( Jeg gleder meg til vidregående så jeg kan få nye, hvertfall flere venner. Og EN Close venn. Forresten, jeg vil på utveksling til usa, tror du jeg vil klare å få venner der? Jeg kan være den som ler høyt blant venner, og litt hyper. Men, jeg lurer på om du tror jeg vil klare utveksling? Men da er jeg redd at bestevennene mine ikke kommer til å være der når jeg kommer tilbake. Har flere det sann som meg? I just need to know.

SVAR

Besvart 30.05.2013 23:31:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle