Hopp til hovedinnholdet

Hvilke studier krever R2?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en veldig bekymret gutt som lurer på noe. Jeg går i 2.klasse(2.vgs) og jeg valgte realfag med programfagene: matte R1, fysikk,kjemi og biologi. Jeg er egentlig ikke så flink i matte R1 og fysikk og har fått stryk på disse fagene . Jeg er virkelig redd for å få en stryk på vitnemålet og vil heller ikke skuffe mine foreldre!! Så det jeg tenker er å bytte r1 til s1 matte og samtidig vil jeg også bytte fysikk med et eller annet fag. men det jeg også lurer på er om får mange muligheter med bare s matte altså (S1+S2)R1. Altså er det mange yrker som finnes som kun kreves bare R1 og ikke RI og R2? Egentlig vet jeg ikke hva jeg skal videre i livet og hva jeg skal bli! Det jeg tenker er da følgende: S1+kjemi+biologi+fysikk ( eller kanskje bytte fysikk pga karakteren) Også i 3.året på vgs : Hvor mange programfag er det man må fordype seg i minst? Håper på svar fra en VELDIG BEKYMRET gutt!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi kan ikke gå inn på alle studier som har krav om realfag her, men det kan du finne på hjemmesiden til samordna opptak. Les gjennom kravkodene og bruk søkesidene til å finne hvilke studier som har disse kravene. Der finner du også poenggrensene. Her er et eksempel.

For å få et godkjent vitnemål må du ha to fordypninger innen samme programområde (realfag eller språk/samfunnsfag/økonomi) i løpet av vg2 og vg3.

Vi lurer litt på hvorfor du har valgt realfag hvis du ikke er så flink i matte og kanskje derfor ikke liker realfag så godt? De utdanningene som har realfag som opptakskrav innebærer videre fordypning i disse fagene, og kreves også i yrkene de fører til. Er det egentlig det du har lyst til?
Kanskje du skal begynne i den andre enden, finne ut hva slags type yrker du kunne tenke deg å jobbe med, og så sjekke hva opptakskravene for disse studiene er. Veldig mange studier krever generell studiekompetanse, og det får du også uten å velge realfag.

Det er viktig at du ber om en samtale med rådgiver på skolen din så fort som mulig, for å finne ut hvilke muligheter du har til å bytte programfag. Vi forstår godt at du ikke vil skuffe foreldrene dine, men de vil sikkert være enig i at det er bedre å bestå i fag du mestrer og liker enn å stryke i fag du strever med.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning