Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange høgskoler kan jeg søke på?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det finnes regler for hvor mange høyskoler man kan søke på? Jeg vil bli førskolelærer, og kan flytte hvor som helst for å ta utdanningen. Problemet er at jeg ikke er superflink på skolen, så for å ta drømmeutdannelsen må jeg søke på flere(mange) skoler. Kan jeg f.eks. søke på alle skolene i landet som har førskolelærerutdanning? Selv om jeg tror dette ikke er nødvendig, så vi jeg veldig gjerne komme inn på en eller annen førskolelærerutdanning :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du kan søke på inntil ti forskjellige studier når du søker opptak til høyere utdanning i det samordna opptaket. Du finner en detaljert oversikt over hvordan du søker på Samordna opptaks nettsider.

Du må rangere studiene slik at du setter studiet du har mest lyst til å komme inn på øverst på lista, det studiet du har nest mest lyst til å komme inn på som nummer 2 og så videre, slik at det studiet du er minst interessert i havner nederst. 

Du finner fjorårets poenggrenser for opptak til barnehagelærerutdanning (tidligere kalt førskolelærerutdanning) på Samordna opptaks nettsider. Når det står "Alle", betyr det at alle kvalifiserte søkere kom inn, og at det derfor ikke ble noen poenggrense.

Vennlig hilsen Samordna opptak i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning