Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå skole i en annen kommune?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg skal flytte til neste år, men utenfor min kommune visst vi finner boplass. Når jeg søker på tre skoler i den nye kommunen, er jeg da sikret å komme inn? Blir ikke flytte før dette skoleåret er ferdig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Siden du er 16 år, regner jeg med at du skal gå VGS, og da har du rett på skoleplass i fylket du er folkeregistrert i, altså der du bor. Så om du bytter til en kommune i samme fylke så vil du fremdeles ha rett på skoleplass i dette fylket.

Flytter du til et annet fylke må du melde flytting før bestemte frister for å ha rett på skoleplass. Endelig frist for å melde flytting til folkeregisteret er 1. mars. En del fylker har imidlertid tidligere frist.

Ta kontakt med både Inntakskontoret i fylket du flytter fra og Inntakskontoret i fylket du vil flytte til. Fortell om planene dine. Sjekk hvilke frister som gjelder. Reglene varierer som sagt litt fra fylke til fylke. Skal du flytte innad i fylket ditt, trenger du bare kontakte det aktuelle inntakskontoret.

Les mer om flytting for videregående her.

Det er veldig fint at du har begynt å tenke på dette tidlig. Jeg foreslår at du kontakter inntakskontoret så fort du får mulighet.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning