Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg velge på vgs for å bli advokat?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurere enkelt og greit på hva slags linjer man må ta på videregående for å bli advokat:) hvor gode karakterer må man ha? Hvor lang utdanning? osv... Har veldi lyst å bli advokat!:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er flott at du har ambisjoner og har begynt å sjekke ut hva som kreves for å bli det du har lyst til!

Alle advokater er jurister, men ikke alle jurister er advokater. Juristutdanningen er en fem- til seksårig universitetsutdannelse i Rettsvitenskap etter vgs. Når man er ferdig utdannet som jurist, kan man velge å gå videre for å bli advokat. I tillegg til fullført juristutdannelse, er det flere formelle krav som stilles før du kan få bevilling som advokat, blan annet må man ha minst to års godkjent juridisk praksis, vanligvis som advokatfullmektig, dommerfullmektig, eller politifullmektig.

For å kunne søke på juristutdanningen må du ha generell studiekompetanse, det kan du få ved å velge et studieforberedende utdanningsprogram, eller ved å ta påbygging på et yrkesfaglig. Du kan lese mer om generell studiekompetanse i artikkelen nedenfor.

Når du søker deg inn på videregående skole konkurrerer du med vitnemålet fra ungdomsskolen.

Når du skal søke på Rettvitenskap konkurrerer du med vitnemålet fra videregående skole. Studiet i Rettsvitenskap er veldig populært, i fjor trengte man snittkarakter på opp mot 5 for å konkurrere seg inn. Derfor er det lurt å velge fag man liker og mestrer på vgs, da er det lettere å gjøre det bra.

Lykke til med utdanningsvalgene dine!

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning