Hopp til hovedinnholdet

Hva er karaktersnittet for å komme inn på videregående skoler på Romerike?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.. jeg søker på vgs! for snart er det tiden til å velge hvilken vgs skal jeg til! :D men er litt usikker på hvilken jeg skal velge!!! Finner ingen steder der det står inntakskravet/poenggrense/karaktersnitt for skolene i Rømerika Jeg tenker på Lillestrøm, Jessheim, Eidsvoll og Nannestad

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Husk at det ikke er skoler du søker på, men utdanningsprogram på videregående! Du søker det utdanningsprogrammet du ønsker mest som førstevalg, og kan sette opp skoler som har dette utdanningsprogrammet under i ønsket rekkefølge. På andre og tredjevalg setter du opp de utdanningsprogrammene som du ønsker etter førstevalget. Karakteren for inntak vil variere både mellom de ulike utdanningsprogram og fra år til år. Det er derfor ikke noen informasjon som den enkelte elev har veldig mye bruk for, men hvis du ønsker å vite hva fjorårets poenggrense var må du kontakte Inntakskontoret i Akershus for å få nærmere beskjed.

Det viktigste er at du går for det utdanningsprogrammet du har mest lyst til - snakk gjerne med utdanningsveilederen/rådgiveren på skolen din hvis du ønsker mer informasjon om søknadsprosessen og hvordan du skal gå frem.

Lykke til å videregående!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning