Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli tømrer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Tenkte jeg skulle prøve meg her, siden jeg ikke har fått noen klare svar andre steder. Jeg har gått VG1 Service og Samferdsel, og VG2 Reiseliv, men jeg har ikke tatt påbygging. Etter VG2, tok jeg et år på folkehøgskole, og har nå jobbet litt over ett år i en dagligvarebutikk. Jeg er veldig interessert i å bli tømrer, og angrer veldig på at jeg ikke valgte den retningen på videregående. Jeg lurer da på om hvordan man skal gå frem for å eventuelt bli lærling, selv om man ikke har relevant utdanning. Jeg har hørt noe om at man kan ta alle 4(eller 5?) år i bedrift som lærling, og at relevant teori fra VG1 + VG2 må fullføres før man kan gå opp til svenneprøven? Er dette mulig i min situasjon? Takk for all hjelp.

SVAR

Besvart 07.11.2014 10:14:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle