Hopp til hovedinnholdet

Ambassadør

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har lest om ambassadør litt her og der, og dt hørtes veldig artig ut:) Men jeg vet ikke hva utandingen går ut på , og jeg vet ikke hva snittet må være, eller hva jeg må velge på videregående? Så hvordan blir man ambassadør?:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ambassadør er ikke noe man kan utdanne seg til. Norges ambassadører er "håndplukkede" menn og kvinner som utenrikstjenesten mener egner seg godt til å bekle denne rollen.

Det betyr at den formelle utdannelsen for ambassadørene kan variere mye. Noen kan være statsvitere, jusutdannet, eller ha en økonomisk utdannelse. Felles for dem alle er at de har jobbet lenge i utenrikstjenesten - enten ute på noen ambassader eller i Norge i Utenriksdepartementet.

Aspiranter til utenrikstjenesten søkes det etter fra dep. hvert år. Der må man ha generell studiekompetanse med meget gode karakterer for å bli opptatt.

Det å jobbe i norsk utenrikstjeneste er meget givende og utfordrende på mange måter. Derfor kreves det personlig egnethet i større grad enn formell kompetanse for å kunne inneha en slik stilling.

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning