Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koster det å studere jus i Norge i forhold til jusstudier i USA?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Hvor mye vil en jus utdannelse i Norge koste totalt(ved universitetet i oslo)? Hvor mye vil en jus utdannelse i USA koste totalt(ved en av de beste skolene)? Tenker på fra man starter til man er helt ferdig og er klar til å jobbe. Takk skal dere ha :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16!

Gledelige nyheter til deg dersom du ikke var klar over det- men det å studere i Norge ved offentlige læresteder koster deg ikke noe mer enn en liten sememesteravgift! (Ligger i år på rundt 600 kroner per semester) De fleste må allikevel ta opp studielån, for man må jo ha penger til bo og levekostnader. Se Lånekassens nettsider for info om hvor mye du kan få i støtte: www.lanekassen.no

Dersom du ønsker å studere i USA, må du betale skolepenger. Prisen kan variere mye, så du må undersøke på nettsiden til skolene som du er interessert i. Et tips for å finne det raskt er å google skolens navn + "tuition fee". Se mer på denne siden for generell info om studier i USA, og denne siden for info om bachelorstudier i USA

Selv om du må betale skolepenger for å studere i USA, vil du sitte igjen med helt andre erfaringer om du bare velger å studere i Norge. Språk, kulturkunnskap og økt selvstendighet, for å nevne noe. Skulle du allikevel velge å studere i Norge, bør du huske på muligheten for å dra på utveksling i løpet av studietiden.

Husk også at du får støtte fra Lånekassen for å studere i utlandet, og du får også støtte til å betale skolepenger (lån og stipend). Se denne siden for mer info om dette.

Lykke til!

Hilsen ANSA, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning