Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg velge på vgs hvis jeg skal bli ingeniør?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg må snart velge utdanningsprogram for videregående, men jeg vet ikke hva jeg skal velge. Jeg har lyst til å bli ingeniør innenfor matematikk, men vet ikke helt hva jeg skal ta for å bli det. Skal jeg velge mekanisk fag? Eller skal jeg velge studiespesialiserende med real fag?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke egen ingeniørutdanning innen matematikk, men faget matematikk er en viktig del av alle ingeniørutdanninger. Her kan du lese mer om ingeniør og ulike ingeniøryrker.

Det fins flere veier til ingeniør, og hvilken kompetanse du må ha er tildels avhengig av hvilken type ingeniør du ønsker å utdanne deg til. Ingeniørutdanningen er en 3-årig høgskoleutdanning. For å kunne søke denne utdanningen må man i utgangspunktet ha studiekompetanse og i tillegg realfagsmatematikk (R1 + R2) + fysikk1. Dette kan du få dekket ved å velge studieforberedende utdanningsprogram på videregående, med realfag.

Endel høgskoler har også opptak til ingeniørstudiet på bakgrunn av fagbrev, f.eks. personer med fagbrev i tømrerfaget kan søke byggingeniør. Realfagene kan da dekkes ved å ta forkurs på høgskolen før man starter på selve ingeniørstudiet eller gjennom tresemesterordning. Du kan lese mer om dette i artikkelen nedenfor.

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning