Hopp til hovedinnholdet

Hvilke muligheter har jeg med en bachelor i friluftsliv?  

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg elsker å være sosial og være sammen med andre og er veldig glad i friluftsliv og kunne tenkt meg en jobb innenfor det, men jeg veit ikke hvilken retning jeg skal gå og jeg er ikke spseielt gald i skole og ønsker en kortest mulig utdanning. Veit jeg kan ta en treårig bachelor i friluftsliv, og lurer på hvilke muligheter jeg har etter en slik bachleor og hvilke andre utdanninger det kan være lurt å forbinde det med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du ønsker deg en jobb innen friluftsliv!

Det stemmer at du kan ta en bachelor i friluftsliv, og det finnes flere steder i Norge som tilbyr denne utdanningen. Disse linjene skal gi deg kompetanse, ferdigheter og holdninger som er viktig i arbeid med friluftsliv. Ved å søke opp "friluftsliv" på utdanning.no kan du gå inn på de ulike studiestedene og se hva de skriver om yrkesmuligheter.

Om frilufttslivutdanningen som finnes på Høgskolen i Volda kan du blant annet lese at studiet kvalifiserer for arbeid i frivillig, organisert og uorganisert friluftsliv. Aktuelle arbeidssteder vil være i skolen, ulike organisasjoner og fritidsområdet generelt, men også innen reiseliv og turisme. Det står også at utdanningen vil gi et godt grunnlag for arbeid innenfor forbyggende helsearbeid og rehabilitering, og arbeid med barn og unge med spesielle behov.

Det er med andre ord flere veier å gå etter denne utdanningen, selv om den ikke har et "opplagt" yrke du utdanner deg til. Dersom du ønsker å jobbe med friluftsliv i skolen eller med barn så du videreutdanne deg i det som heter praktisk pedagogisk utdanning (PPU), og da kan du blant annet jobbe som lærer. Mulighetene i forhold til å kombinere utdanning avhenger av hva du er interessert i, så det kan være lurt å gjøre litt research.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med de ulike utdanningsstedene som tilbyr denne bacheloren. Spør for eksempel om hvilke yrkesmuligheter som finnes, og hvilke yrker avgangsstudenter går ut i. På utdanning.no kan du også få oversikt over hvilke studiesteder som tilbyr studiet dersom du søker opp "friluftsliv" og trykker på utdanningssteder.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning